B.A.S.E. Slovenija

in življenje postane užitek

 • *
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.
 • B.A.S.E. skoki ali BASE jumping
  wingsuit BASE skok

  B.A.S.E. skoki ali skoki iz nepremikajočih se objektov, kjer se za doskok uporablja padalo. Objekti so lahko najrazličnejše zgradbe, nebotičniki, antene, mostovi, in naravne stene.
  B.A.S.E. je v angleškem jeziku kratica za:
  (B)uilding, (A)ntenna, (S)pan, (E)arth cliff

Kako začeti?

BASE skoki zahtevajo znanje rokovanja s padalom in obvladovanje telesa v prostem padu. Redki so posamezniki, ki so naredili hkrati prvi skok s padalom in prvi base skok. Zelo zaželjeno je predznanje uporabe padala oziroma manevriranje padala za varen pristanek in obvladovanje telesa v prostem padu. Če menite, da ti dve prvini obvladate, ste na pravi poti, vendar je to šele začetek, ker base je potem nekaj čisto tretjega.

Skratka bližnjic ni oziroma niso priporočljive, če želite skakati, ne samo skočiti. Priporočamo, da se odpravite po daljši poti. Lahko začnete s športnim padalstvom in prvo spoznate ali vas zrak pritegne toliko, da ste pripravljeni narediti vsaj 200 skokov pred prvim base skokom. Preden boste naredili 200 skokov, boste spoznali veliko novih možnosti. Med drugim boste izvedeli tudi kje začeti z base skoki ali na koga se obrniti, da boste zanesljivi pri izvajanju skokov.

Druga možnost je, da prvo začnete malo vaj s padalom, ker manevriranje je pomembno in vidite, če se pod padalom sploh dobro počutite. Čeprav base skoki niso namenjeni uživanju pod padalom, vendar je padalo zaenkrat še ključno za varne pristanke. Zato se je potrebno pod padalom počutiti čim bolje, da predstavlja pristanek čim manjši stres in je užitek v skoku večji.

Redki so tisti, ki še skačejo base skoke brez zgoraj opisanega, redki so tudi nehote naredili manj kot 5 ali 10 base skokov. Še enkrat odsvetujemo base skoke, če si pa že resnično želite pa pojdite po dolgi poti, ki vam bo prinesla več. BASE ne sme biti samo moda.

Drugi o nas

Super dogodek, odlično za doživeti, tako blizu in hkrati dovolj visoko, da jaz ne bi upal. Čestitam.

- Boris Gregorc

Socialni profili